Sayfalar

28 Aralık 2013 Cumartesi

Çiçek Bamya Yemeği

Malzemeler
200 gr kurutulmuş çiçek bamya
200 gr dana eti
1 orta boy soğan
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım limon suyu
Tuz
Yapımı
Bamya limonlu su içinde 10 dakika pişirilip suyu süzülür , soğumaya bırakılır.
Tencerede sıvı yağ ve tereyağ ısıtılır küp küp doğranmış soğan hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Et küçük kuşbaşı şeklinde doğranıp soğanın üzerine eklenir suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Salçası ve tuzu eklenip 1 dakika daha kavrulduktan sonra bamyalar dizili ipinden sıyrılarak tencereye alınır 4-5 damla limon suyu eklenip sıcak suyu ilave edilir su bamyanın üzerini 2 parmak geçmesi yeterli olacaktır.Kısık ateşte kapağı kapatılarak bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Not:Bamya haşlanmadan önce bir bezin arasında ovularak dikenleri dökülür.
Sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN...