Sayfalar

17 Aralık 2013 Salı

Buğday Çorbası


Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı haşlanmış mısır
6 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı didilmiş tavuk eti
Tuz,karabiber

Terbiyesi için malzemeler
1 yemek kaşığı un 
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta

Üzeri için malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapımı
Buğday 1 gece önceden ıslatılır.Ertesi gün yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tencereye tavuk suyu alınır mısır ve buğday ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Didilmiş tavuk etleri kaynayan çorbaya ilave edilir.
Tuz ve baharat eklenip biraz daha kaynamaya bırakılır.
Yoğurt,yumurta ve un bir kasede çırpılır terbiyesi hazırlanır.
Terbiyesinin içerisine çorbadan biraz eklenip ılıması sağlanır.
Devamlı karıştırarak çorbaya eklenir.
Tavada tereyağ eritilir nane ve kırmızı biber eklenip kızdırılır.Servis kasesine alınan çorbanın üzerine gezdirerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...