Sayfalar

2 Aralık 2013 Pazartesi

Bonibonlu Pasta

Sevgili takipçilerim sizlerle pastamın tarifini paylaşırken önce yaptığım şekliyle daha sonra pratik şekliyle anlatmak istiyorum hangisini tercih ederseniz size kalmış ama ikisinde de sonuç aynı olacaktır KOLAY GELSİN :)
Pandispanya için gerekli olan malzemeler
4 adet yumurta
4 türk kahve fincanı şeker
4 türk kahve fincanı un
1 türk kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
Yapımı
Yumurtalar çırpma kabında şeker ile karıştırılarak mikserin en yüksek devrinde 6-7 dakika çırpılır.
Üzerine un,kabartma tozu ve suyu eklenip yaklaşık 1 dakika daha çırpılır.
26 cm lik her yeri yağlanmış tepsi içine hamur eşit şekilde dökülür.
Fırını 180 dereceye ayarlayıp soğuk fırına tepsi koyulur.
Pandispanyanız kabarıp üzeri renk alana kadar kesinlikle fırın kapağı açılmaz.
Bunun sebebi ne kadar kabarırsa kabarsın inmesi büyük olasılık.
Kürdan testi ile de onaylandıktan sonra fırından çıkarılır soğumaya bırakılır.
Soğuma bırakılırken altına ıslak bez koyulursa tepsiden çıkması daha kolay olacaktır.
Soğuyup tepsiden çıkarılan pandispanya naylon bir iple ileri geri çekilerek yada  bıçak yardımıyla enlemesine ikiye ayrılır.
Kreması için gerekli olan malzemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya 
1 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
Krema için gerekli olan süt ,un,şeker ve vanilya karıştırılarak pişirilir.Kaynamaya başlayıp göz göz olunca altı kısılır 2-3 dakika daha pişirilir,ocaktan alınan kremanın içine yağ eklenip eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
İçi için gerekli olan malzemeler
Bunda aslında ne dilerseniz onu seçin derim ben sadece muz dilimleri kullandım.
Üzeri için gerekli olan malzemeler
Bol miktarda bonibon ve rulo kat
Yapımı
Kekimiz iki parçaya ayrıldı , krema pişip soğudu , iç malzemesi dilimlenip hazırlandı şimdi klasik herkesin bildiği şekilde pandispanyanın en altına krema sürmeden çoğunu ortasına döküp spatula yada kaşık tersi ile eşit şekilde yayıp üzerine iç malzemesi dizilir ve diğer pandispanya kapatılır geri kalan krema üzerine yanlarına aynı şekilde kaşık tersi ile yayılır.
Tam bu sırada rulo katlar pastanın her yanına krema sayesinde kolay yapışacaktır.
Üzerine bonibonlar  dizilir buzdolabında yarım saat dinlendirildikten sonra servis edilir.
Şimdi gelelim benim vaktim yok ya da kısa yol sevenlerin tarifine :)
Marketlerde satılan pandispanya keki zaten paket içinde iki parça halinde.
Puding nasıl neli severseniz üzerindeki ölçülerden yarım su bardağı daha eksik ölçülerle pişirilir.
Bonibon ve rulo kat da hazır ee o zaman yapımı daha pratik ve kısa sürecektir :)
Kolay gelsin diyerek noktalıyorum aslında tek farkı görselliği...
AFİYET OLSUN...