Sayfalar

20 Aralık 2013 Cuma

Arpa Şehriye Salatası


Malzemeler
Yarım paket arpa şehriye
1 adet havuç
3 adet salatalık turşuşu
3 dal taze soğan
1 çay bardağı haşlanmış mısır 
Bir tutam dereotu
1 avuç ince doğranmış mor lahana
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı mayonez
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
3 çorba  kaşığı yoğurt

Yapımı
Arpa şehriye sıvı yağ da rengi değişene kadar kavrulur.Üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su eklenip orta harlı ateşte pişirilir.Pişen arpa şehriye soğutulur.
Havuç , salatalık turşusu küp küp doğranır.
Dereotu , lahana , taze soğan ince ince doğranır.
Tüm malzemeler iyice karıştırılır servise hazır hale getirilir.
AFİYET OLSUN...