Zeytinyağlı yaprak sarma
ZEYTİNYAĞLI
SARMA
MALZEMELER:
iç
malzemeleri
1 su
bardağı pirinç yıkanmış
1 orta boy
kuru soğan ince doğranmış
3-4 diş
sarımsak (isteğe bağlı) ince doğranmış
1/2 yemek
kaşığı domates salçası
1/2 yemek
kaşığı biber salçası
1/2 demet
maydanoz ince doğranmış
1 çay
bardağı zeytinyağı
1 çay
kaşığı limontuzu(isteyenler nar ekşiside koyabilirler)
1 çay
kaşığı tuz
1 çay
kaşığı kekik
1 çay
kaşığı pulbiber
1 çay
kaşığı reyhan
1 çay
kaşığı karabiber
ve yarım
kilo asma yaprağı
HAZIRLANIŞI:
Pirinç
dışındaki tüm iç malzemeler bir kaba
konur ve yoğurulur. Özdeşen malzemelere pirinçte eklenerek yoğurma işlemi
tamamlanır. Şimdi en zor aşamaya geldik sabırlı bayanlarımız bu iç harçla asma
yapraklarımızı incecik kalem bibi sarmaya buda herkesin kendi sabrıyla oluyor
ben sarma işleminin bitimini söyleyeyim. 1 su bardağı pirinçle sarılan
yapraklarımızın üstüne 2,5 su bardağı su döküyorum tabi sudan önce sarmaların
üstünü kaplayacak bir tabak ve ağırlık koyduktan sonra. Kaynayan sarmaları
kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz ve en son pişdikten sonra ılıdığında servise
geciyoruz sarmalarımız dağılmasın diye .. Hangimiz sevmeyizki sarmayı?
Bayılırım ben.
AFİYET OLSUN...
AFİYET OLSUN...