Sayfalar

15 Kasım 2013 Cuma

Zeytinyağlı yaprak sarma



ZEYTİNYAĞLI SARMA
MALZEMELER:
iç malzemeleri
1 su bardağı pirinç yıkanmış
1 orta boy kuru soğan ince doğranmış
3-4 diş sarımsak (isteğe bağlı) ince doğranmış
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1/2 demet maydanoz ince doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı limontuzu(isteyenler nar ekşiside koyabilirler)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı reyhan
1 çay kaşığı karabiber
ve yarım kilo asma yaprağı
HAZIRLANIŞI:
Pirinç dışındaki tüm iç malzemeler bir  kaba konur ve yoğurulur. Özdeşen malzemelere pirinçte eklenerek yoğurma işlemi tamamlanır. Şimdi en zor aşamaya geldik sabırlı bayanlarımız bu iç harçla asma yapraklarımızı incecik kalem bibi sarmaya buda herkesin kendi sabrıyla oluyor ben sarma işleminin bitimini söyleyeyim. 1 su bardağı pirinçle sarılan yapraklarımızın üstüne 2,5 su bardağı su döküyorum tabi sudan önce sarmaların üstünü kaplayacak bir tabak ve ağırlık koyduktan sonra. Kaynayan sarmaları kısık ateşte ağır ağır pişiriyoruz ve en son pişdikten sonra ılıdığında servise geciyoruz sarmalarımız dağılmasın diye .. Hangimiz sevmeyizki sarmayı? Bayılırım ben.

                                                     AFİYET OLSUN...