Sayfalar

2 Kasım 2013 Cumartesi

Zarf Böreği

Hem pratik hem de çok lezzetli ;-)

Kaç adet istenirse o kadar yaprak yufka
İçi için ben peynir ve maydanoz seçtim siz nasıl isterseniz onu kullanabilirsiniz
Harcı için:
1 Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı su ve
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ

Resimde görüldüğü sekilde yufkaları tek tek tezgaha yayılır. Önce harcı ile ıslatılır ve köşeleri içine katlanarak bir kare haline getirilir. Dört köşesinin iç tarafına daha önceden hazırladığınız iç malzemesini koyun. Sonra köşeleri resimde görüldüğü gibi iç malzemenin üstüne katlayın.Önceden ısıtılmış 170 derecelik firinda pisirilir.,

Püf noktası ise harcımız ile yufkanın kuru yeri kalmayacak şekilde ıslatılması...
Afiyet olsun....