Sayfalar

30 Kasım 2013 Cumartesi

Yumurtalı ekmek

   Bu kahvaltılık bizim annelerimizden gelen bayat ekmek değerlendirmesidir. Bana her yediğimde püfür püfür soba yanında kurulmuş yer sofrasında ailecek yaptığımız kahvaltılarımızı hatırlatır.
  Kişi sayısına gore yapıyorum  3.5 yaşında oğlum eşim ve kendime göre.Ben 1 yumurtadan yaptım.
MALZEMELER:
1 yumurta
Çok az tuz
2-3 yemek kaşığı süt(ekmekler çok bayatsa yumuşacık yapar)
Kızartmak içinse sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
  Yumurta,süt ve tuzu çatalla bir tabakta çıırpalım. Tavamızı ateşe koyup yağını dökelim. Yağ ısındığında dilimlenmiş bayat ekmeklerimizin her iki yanınıda çırptığımız yumurtaya batırıp tavaya koyalım.Her iki tarafıda kızarınca servis tabağımıza alalım.Yanında krem peynir, ve incir reçeli olursa kimse bana dur demesin :))
AFİYET OLSUN...