Sayfalar

11 Kasım 2013 Pazartesi

Yelpaze patlıcan




   Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan 
200 gr kıyma
1 adet orta boy ince kıyılmış soğan
1 yemek kaşığı domates salçası 
4-5 dal maydanoz
2 diş ince kıyılmış sarımsak
Tuz,karabiber,pul biber,nane
1 adet dilimlenmiş domates

 Sosu için:
1 tatlı kaşığı salça
1.5 su bardağı kaynar su
Tuz

Hazırlanışı :
   Patlıcanlarımızı alacalı soyalım , soyulmuş patlıcanları sapından ayırmadan boydan boya kalınlığına göre keselim aralarını açalım.Kızgın yağda her yerini eşit şekilde kızartalım.Kızartma yemek istemeyenler fırça yardımıyla patlıcanları hafif yağlayıp fırınlayabilir.
   Patlıcanlarımız kızarırken tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyup soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı kavurmaya başlayalım pembeleşen soğanlara kıymada eklenerek kavurmaya devam edilir en son salçada eklenip baharatları ve tuzu ilave edilerek bir kaç dakika daha pişirelim.
  Kızaran patlıcanlarımızı havlu kağıt üzerine çıkarıp yağsını emdirelim.
Patlıcanlar fırınlanıcak tepsi içerisine alınır,aralarına hazırladığımız iç malzemesini koyalım bir dilimde domates yerleştirip diğer araya geçelim...
 Sosumuzuda hazırlayıp üzerlerine dökmeden boş bir kenardan patlıcanların ortasına kadar ilave edelim.200 dereceli fırınımızda tepsinin üzerini aliminyum folyo kaplayarak 20 dakika pişirelim bu süre yeterli olacaktır...
                                           AFİYET OLSUN....