Sayfalar

19 Kasım 2013 Salı

Türlü

Malzemeler:200 gr kuşbaşı et,2 adet patates,2 adet patlıcan,2 adet kabak,yarım kg taze fasulye,2 adet köy biberi,1 orta boy soğan,3 diş sarımsak,1 yemek kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı biber salçası,1 çay kaşığı pul biber,kara biber,nane ve istenilen miktarda tuz,yarım çay bardağı sıvı yağ.
Hazırlanışı:Tüm malzemeler yıkanıp küp küp doğranır.Genişçe bir kaba konur.
Üzerine soğan ve sarımsak ince ince kıyılır.
Salçalar ve baharatlarda eklenip harmanlanır.
Tencereye sebzelerimiz konulduktan sonra sıvı yağ üzerine gezdirilir.
Sıcak su sebzelerin üzerini 1 parmak geçene kadar eklenir kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte ağır ağır pişirilir.Sıcak servis edilen nefis yemeğimiz hazır.
                                    AFİYET OLSUN...