Sayfalar

19 Kasım 2013 Salı

Terbiyeli tavuk çorbası

Bu çorbayı denemeyen kalmasın der tarifime geçerim :)

Malzemeler:
1 parça tavuk göğsü ( minik minik doğranmış)
1 su bardağından 1 parmak eksik arpa şehriye
6 su bardağı sıcak su
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Terbiyesi için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
1 çay bardağı su
Doğranmış maydanoz istenilen miktarda

Hazırlanışı:
Tenceremiz de sıvı yağı ısıttıktan sonra tavuk etimizi suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
Üzerine su ve şehriyeleri de ekleyip pişirelim.
Şehriyeler iyice piştikten sonra terbiyesi için bir kasede maydanoz hariç tüm malzemeleri çırpalım.
Çorbanın suyundan terbiyenin üzerine 1 kepçe alıp hızlıca karıştıralım.
Kaynamakta olan çorbanın üzerine kasemizdeki terbiyeyi ekleyip sürekli karıştıralım.
1-2 dk daha piştikten sonra maydanozu ve tuzunu da ekleyip ocaktan alalım.

               AFİYET OLSUN ....