Sayfalar

28 Kasım 2013 Perşembe

Tavuk Kavurma

Malzemeler
500 gr kemikli tavuk eti (küp küp doğranmış)
2 adet etli kırmızı biber ince doğranmış
2 adet köy biberi ince doğranmış
1 küçük boy kuru soğan ince doğranmış
1 adet kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber,pul biber,kekik
Üzeri için maydanoz

Yapımı
Geniş  bir tava içinde tavuk etleri orta harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.
Pişen etin üzerine sıvı yağ ve tereyağ eklenir ardından sırayla tüm malzeme 5 er dk ara ile karıştırılarak eklenir.
Kısık ateşte 10 dk pişirilen etin üzerine baharatlar ilave edilip karıştırılır ocaktan alınır.
Üzerine maydanoz serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN....