Sayfalar

12 Kasım 2013 Salı

Sünger poğaça


Malzemeler:
3 su bardağı un
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Mayayı eritmek için yarım su bardağı ılık su
Un yetersiz gelirse daha da ekliyelim

İç malzemeleri :
Peynir ve maydanoz

Üzeri için:
1 yumurta sarısı 
susam,çörek otu

Hazırlanışı:
İlk önce ılık suya maya ve şeker konur kabarması için bekletilir.
Hamur yoğurma kabımıza unu koyup ortası havuz gibi açılır üzerine tüm malzemeler sırayla eklenir yoğrulmaya başlanır.
Un takviyesi (yetersiz gelirse ölçümüz )yapılır.
Kulak memesin biraz daha yumuşak hamur elde edilmesi gerekiyor.
Oda sıcaklığında hamurumuz kabarana kadar mayalanması için bekletilir.
Mayalanan hamurdan elimizi yağlayıp yumurta büyüklüğünde parça alıp zemin üzerinde isterseniz elinizle isterseniz merdane yardımıyla açalım.(bıçak ile açılan hamurun kenarlarını düzeltebiliriz)
İçerisine iç malzemesinide koyarak sigara böreği gibi saralım.
Yağlı kağıt serili tepsimize sırayla dizelim.
Üzerine yumurta sarısını sürüp susam,çörek otu yada ikisini karıştırıp serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırınımızda pişirelim.
Lezzetli pufur pufur poğaçamız hazır.
                 AFİYET OLSUN...