Sayfalar

4 Kasım 2013 Pazartesi

Sucuklu Fırın Makarna

Malzemeleri:
Yarım Paket Fırın Makarna
Yarım Kangaldan Bir Parmak Az Sucuk
3 Su Bardağı Süt
1.5 Yemek Kaşığı Un
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peynir
Tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı :

Makarnalar tencerede biraz tuz ve sıvı yağ ile haşlanır. Ayrı bir tencerede 3 tatlı kaşığı tereyağ eritilip un kokusu değişene kadar kavrulur. Unun kavrulma işlemi bitince süt yavaş yavaş ilave edilir. Karıştırılarak muhallebi kıvamına gelince yarım su bardağı kaşar, tuz, karabiber ve kekik katılır (yarım çay kaşığı olsa yeter). İşte beşamel sosumuz hazır. Sucuklar dilimlenerek yağsız tavada kızartılır. Makarna piştikten süzülür ve üzerine beşamel sosu ve sucukları da ilave edip iyice karıştıralım. Daha sonra pişirelecek olan borcama döküp kasar peynirimizin kalan kısmını makarnanın üzerine serpiştirelim ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızartalım. Sıcak sıcak servis yapmanızı tavsiye ederim. Çocuklarınızın bayılacağını şimdiden garanti ederim.
AFIYET OLSUN. ..