Sayfalar

7 Kasım 2013 Perşembe

Soğan Dolması


                                 
MALZEMELER
                                   
 6 adet kuru soğan
 1 su bardağı pirinç
 200 gr kıyma
 2 adet biber ince ince doğranmış
 2 adet kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domates
 1/2 çay bardağı sıvı yağ
 1 yemek kaşığı domates salçası
 Yarım yemek kaşığı biber salçası
 maydanoz ve dereotu 5 dal yeterli gelecektir
 tuz , karabiber , pul biber
                                                                 
Hazırlanışı : 
Soğanların kabuklarını soyup orta yerinden aşağı kadar ikiye bölmeden arasını açalım.Kaynamakta olan suyun içine atıp 10 dakika haşlayalım, sürenin sonunda kevgir yardımıyla bir tepsi üzerine alalım ve soğumaya bırakalım.Derin bir kap içinde iç malzemelerimizin hepsini karıştıralım.Soğuyan soğanlarımızı katlarından ayıralım ve her bir soğan katına 1 tatlı kaşığı iç malzememizden koyup saralım sıkı yada bol olmasın soğanın ovalliği size yön verecektir açılacak diye endişe etmeyelim açılmıyor soğanlarımız pişerken. Tencereye dizdikten sonra üzerine salça,tuz ve kaynar su ilave edelim dolmaların üzerini 1 parmak geçmesi yeterli.Ocağa alınan tencere ilk başta harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirelim,çatal yardımıyla kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabiliriz.sıcak servis yapılır...
AFİYET OLSUN....