Sayfalar

30 Kasım 2013 Cumartesi

Simit Poğaça

Keyifli mutlu sağlıklı hafta sonu olsun diyerek uyandığım bugün ne yapsam ne yapsam diye düşünürken aklıma simit poğaça geldi iyiki geldi yiyenler tadına bayıldı ben hem tadına hem hamuruna bayıldım bu hamur favoriniz olacak eminim...Buyrun tarif.
Malzemeler
125 gr eritilmiş tereyağ
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz 
Aldığı kadar un 
İç malzemesi
Peynir ve maydanoz
Üstü için gerekli olan malzemeler
Bolca susam
Pekmezli su
Yapımı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler geniş bir kap içinde karıştırılarak yoğrulmaya başlanır un azar azar ilave edilir yaklaşık 6.5 - 7 su bardağı kullandım.
Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar un eklenerek yoğrulan hamur 1 saat üzeri örtülüp dinlendirilir.
İçi için peynir ve maydanoz karışımı , üzeri içinde susam ayrı tabakta pekmezli su ayrı kasede hazırlanır.

Hamur dan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanıp el ile avuç içi genişliğinde açılır , içine malzemesi konup iki ucu birleştirilir.
Birleşen taraf poğaça nın altı olacak şekilde önce pekmezli suya sonra susama batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Üzeri keskin bıçak yardımı ile iki çizgi yapılar.
180 dereceli önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN....