Sayfalar

5 Kasım 2013 Salı

Şekerpare

                                         
Şekerpare deyince de hep aklıma Şener Şen ve İlyas Salman'ın oynadığı aynı isimli eski bir film gelir. Fırsatınız olursa şekerparenizi alın ve ekran karşısına oturup filmi de izleyin. Nostalji yapayım dedim. Çok uzatmadan hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler:

3 Adet Yumurta sarısı ve 1 Adet Yumurta
1 Paket Yumuşamış Margarin
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
4 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu

Şerbeti için:
3.5 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Üzeri için:
Ceviz yada fındık içi.ben en çok fındığı yakıştırırım.

Hazırlanışı::
Tatlı hamuruna geçmeden önce şerbeti hazırlayalım.Bütün şerbet malzemesini 5 dk kaynatmamız yeterli. Hamur yoğuracağımız kaba margarini, yumurta sarılarını ve yumurtayı, pudra şekerini ekleyip krem  haline gelene kadar yoğuralım. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip özlü bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edelim. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. Şekil verdiğimiz parçaları tepsiye dizelim. Üstüne tane fındık koyup hafifçe bastıralım. Yağlı bir hamur olduğu için tepsiyi yağlamaya gerek yok...180 dereceli fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti dökelim.Tatlılar şerbetini çekince servis yapalım. Tatlımız hazır...
AFİYET OLSUN....