Sayfalar

9 Kasım 2013 Cumartesi

Sebzeli pilav

   
                            Malzemeler : 2 su bardağı pirinç
                                                2 yemek kaşığı tereyağ
                                                2 yemek kaşığı sıvı yağ
                                                1silme tatlı kaşığı tuz
                                                4 su bardağı kaynar su
                                                3 damla limon

                           Sebzeler : 1 çay bardağı haşlanmış mısır taneleri
                                           1 çay bardağı küp küp doğranmış havuç
                                           1 çay bardağı haşlanmış bezelye


                           Hazırlanışı : Pirinç tel süzgeçte bol suyla yıkanır.Tencerimize tereyağını koyalım çok karartıp yakmadan eritelim üzerine süzülmüş pirinçleride ekleyip çok harlı olmayan ateşte kavuralım pirinçlerimiz tane tane olmaya başlayınca suyunu ilave edelim.Suyu ilave ettikten sonra sıvı yağını, tuzunu ve limonunu katıp kapağını kapatıp pişmeye bırakalım...
                         
                            Püf noktası : Sıvı yağı ve 3 damla limonu suyuna katarsak daha beyaz ve parlak bir pilav olur.Tuzunu suya katarsak pirinçlerimiz kırılmaz...
   
                           Pişen pilavımızı bir müddet dinlendirip içini çektirdikten sonra haşlanmış suyu süzülmüş sebzelerimizi tencereye ekleyip pirinç tanelerini ezmeden karıştıralım.İstenilen kalıpta sunum yapılabilir ben kek kalıbını tercih ettim...