Sayfalar

1 Kasım 2013 Cuma

Sarma Poğaça


hem pratik hem leziz...

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz (silme)
4 tatlı kaşığı şeker
1 paket maya ( ben instant maya kullanıyorum )
Yaklaşık 5.5 su bardağı un kullanıyorum...

İç Malzemesi

Peynirli ve kıymalı yaptım.

Klasik hanur yoğurulur. Yarım saat mayalanması icin beklememiz yeterli olacaktır. Yumurta büyüklüğünde eşit bezelere resimdeki gibi şekil verip, yumurta sarısına bulayıp, isteyen çörek otu ve susamla renklendirip 170 derecede pişirililir. Tarif kısa ve öz oldu ama takıldığınız yerde elbette yardımcı olurum.
Afiyet bal şeker olsun...