Sayfalar

3 Kasım 2013 Pazar

Sarelleli Sarma Poğaça yaniii Kruvasan

Malzemeler:
1 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
4 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Paket İnstant Maya
5.5 Su Bardağı Un
 ve Sarelle

Yapılışı:

Hamuru tüm malzemeleri ekleyip yoguruyoruz. Unu yavaş yavaş ilave edelim.Yarım saat mayalanması için üzerini örtüp dinlendiriyoruz.Sarma poğaça tarifinde olduğu gibi sekil icine 1 tk sarelle sürüp sarıyoruz. Üzerine yumurta sarısıni 1 yk süt ile çırpıp sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişiriyoruz. Tepsi tabanı için yağlı kağıt kullandım.
Kahvaltı sofraları için mükemmel bir poğaça...
Afiyet olsun.