Rulo Pasta

                             
MALZEMELERİ:
Kek için: 
4 Yumurta
4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
4 Yemek Kaşığı Un
1 Paket Kabartma Tozu

Kreması için:
1 lt Süt
3 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Toz Şeker
2 Yumurta
Kakaolu tercih ederseniz 2 yemek kaşığı kakao ekleyebilirsinin

Meyve Dolgusu için:
Muz, çilek veya herhangi bir meyve seçebilirsiniz ben çilek tercih ettim. Arzuya göre hindistancevizi veya ceviz ekleyebilirsiniz

Kekin Hazırlanışı::
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır. Ardından un yavaş yavaş eklenir en son kabartma tozu da eklenip çırpmaya devam edilir. 1dakika yeterli bu çırpma işlemi için. Normal ebatlardaki klasik fırın tepsisi üzerine yağlı kağıt serilir ve hamur dökülür kaşık yardımıyla yayılır. Az gibi gözükse de az değil ince bir kek için..Fırınımızı önceden ısıtalım 170 derece yeterli keki fırına koyduğumuzda başından ayrılmayalım ki pişme süresi cok kısa olacak. Üzerinin kızardığında fırından çıkartabilirsiniz. Keki fırından çıkarır çıkarmaz altındaki kağıdıyla birlikte rulo yapıp soğumaya bırakalım.
Kremanın Hazırlanışı:
Tenceremize krema malzemelerinin hepsini koyup çırpın ve orta ateşte pişirmeye baslayın. Kıvamı muhallebi kıvamına gelince altını kısıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Mikserle 3 dk çırpılır.  Krema ılıyınca kekimizi yavaş yavaş ruloyu geri  çözün ama kağıttan ayırmayın. Kremayı, kekin içine bolca yayılır. Üzerıne meyveleri yerleştirip rulo şeklini verelim. Dilerseniz üzerine kremayı sürüp ceviz ve hindistan cevivi ile süsleyebilirsiniz.
Rulomuzu buzdolabında en az 1 saat dinlendirelim. Dilimleyerek servis yapalım....
AFİYET OLSUN...

Popüler Yayınlar