Sayfalar

4 Kasım 2013 Pazartesi

Restaurant Usulü Mercimek Çorbası

Malzemeler:

1 Su Bardağı Mercimek
1 Yemek Kaşığı Pirinç
1 Adet Küçük Boy Patates,
1Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Yemek Kaşığı Un
Sıvı yağ ve tereyağ (bunda ölçü olarak kendi alışkanlığınızı eklemenizi tavsiye ederim ben çok fazla yağ kullanmıyorum)
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı pul biber
Yarım Çay Kaşığı nane

Sosu için:
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı Salca
dilerseniz yaş nane dilerseniz kuru nane
Sosu ayrı bir tavada hazırlayın.

Hazırlanışı:
Yağ tencerede hafif ısıtılır üzerine un ilave edip pembeleşinceye dek kavrulur. Üzerine tüm malzemeleri eklenip bir kaç kez çevrilir. 8 su bardağı kaynar su eklenip pişmeye bırakılır ilk etapta yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte pişirilir.
Pişme işlemi tamamlandıktan sonra blender yardımıyla pürüzsüz bir çorba elde ederiz üzerine sos ekleyip ikram edilir.
AFIYET OLSUN. ..