Sayfalar

5 Kasım 2013 Salı

Pideli Köfte

Pideli köfte mi desem yoksa kebap bu kebaap diye mi nara atsam bilemedim ama sonuç harika.
Malzemeleri: 500 gr kıyma
                    3 dilim bayat ekmek ( rondodan geçirilmiş)
                    2 orta boy rondodan geçirilmiş kuru soğan
                    2 çay kaşığı tuz
                    1 çay kaşığı karbonat
                    1 yemek kaşığı limon suyu
                    1 çay bardağı su
                       yarım çay kaşığı karabiber ve pulbiber

Sosu için: 3 yemek kaşığı salça
               3 yemek kaşığı sıvı yağ (tereyağda hiç fena olmaz aslında)
               1 çay bardağı su
                  yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanılışı:Köfte için gerekli olan tüm malzemeleri geniş bir kap içerisinde yoğuralım malzemesı az diye düşünmeyelim kızartılırken parçalanmıyor köftemiz.Yoğurma işlemimiz bittikten sonra buzdolabında üzeri streç flim ile kapatılarak yarım saat dinlendirilir.Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçaları yuvarlayarak tavamızda az yağ da kızartalım.
   Servis için tavamızda yağ,su,salça ve tuzu bir taşım kaynatalım.
   Servis tabağımızın üzerine pideleri küp küp kesip yerlestirelim sos ile kuru yer kalmayacak sekilde ıslatalım.Kızaran köfteleri pidelerin üzerine yerleştirip salçalı sosdan bir parçada köfteleri ıslatalım yanında köz biber , domates ve yoğurt ile servis yapalım.
 Enfes bir tat....
                                     AFİYET OLSUN...