Sayfalar

16 Kasım 2013 Cumartesi

Peynirli midye börek

Yufka kullanarak  yapılan klasik böreklerden sıkılıp pratik şık ne yapabilirim diye düşünenlere farklı görüntüsüyle pratik yapılışıyla midye börek mükemmel bir tercih derim :)



Malzemeler:
Yufka ( her yufkadan 4 adet börek çıkıyor)
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi arzuya göre değişir ben peynir ve maydanoz kullandım
Üzeri için 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ karışımı

Hazırlanışı:
Yufkanın 1 adedi dört parçaya bölünür su ve sıvıyağ karışımı kuru yeri kalmayacak şekilde heryerine fırça yardımıyla sürülür ve resimlerdeki gibi şekil verilip üzerine yumurta sarısı,sıvıyağ karışımı sürülüp 180 dereceye ayarlanmış önceden ısıtılmış fırınımızda pişirilir.


AFİYET OLSUN...