Sayfalar

6 Kasım 2013 Çarşamba

Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye



Çay saatlerinin vazgeçilmez tadı ...

Malzemeler: 
1 Paket (250 gr ) margarin
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yarım Çay Bardağı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı kadar un ( kulak memesi kıvamında olacak hamur )
Üzeri için: 2 yumurta sarısı (yumurtanın sarılarına 1yemek kaşığı süt eklerseniz  kurabiyelerimizin daha parlak olmasını sağlayacaktır )
susam ve çörek otu

Hazırlanışı: 
Tüm malzemeler ( un hariç ) bir kap içinde yoğrulur karışım krem kıvamına gelince un azar azar ilave edilerek yoğrulurmaya devam edilir.Hamurun kıvamına dikkat edilmeli. Cıvık olursa tepsiye yayılacağını unutmayalım. Çok da sert olmasın en ideali kulak memesi kıvamıdır kurabiye hamurlarında.
Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp hamuru 5 dk dinlendirelim .
Düz bir zemin üzerinde hamurdan parçalar koparıp merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açtığımız hamura kalıplar yardımıyla şekil verilir yağlı kağıt serili tepsi üzerine kurabiyeler dizilir.Üzerlerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serperek 160 dereli ısıdaki fırında pişirilir.
AFİYET OLSUN...