Sayfalar

2 Kasım 2013 Cumartesi

Parmak Tatlısı



Malzemeler:
Hamuru için:
250 gr Margarin(oda sıcaklığında)
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1 Adet Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
yaklaşık 2.5 Su Bardağı un

İçi için:
ince çekilmiş ceviz içi

Şerbeti için:
3 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Şeker
Yarım Limon Suyu

Hamuru için un hariç bütün malzemeler yoğrulur .Karışım pürüzsüz hale gelince un yavaş yavaş ilave edilir. Kurabiye hamuru kıvamı elde edene dek yoğrulur. Resimdeki gibi bardak yardımıyla yuvarlak hamur elde edilip içine ince kıyılmış ceviz konarak parmak şekli verilir. İrmiğe bulayıp 170 derecelik fırında pembeleşinceye dek kızartılır.
Bu arada şerbeti için su ve şekeri bir tencere içinde ocağa koyun ve kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyelerimizin üzerine ılık şerbet dökülür ve çekmesi için beklenir.
Aslında bitmiş halinin resmini ekleyecektim ama o kadar güzel oldu ki fotoğrafını çekemeden bitti.
Afiyet olsun. ..