Sayfalar

20 Kasım 2013 Çarşamba

Otlu krep

Malzemeler:
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt susuz kısmından
1 çay kaşığı kabartma tozu
4 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
Tuz
Bit tutam ince kıyılmış dereotu

Hazırlanışı:
Bütün malzemeler genişçe bir kap içinde tel çırpıcıyla çırpılır.
Kıvamı kek hamurundan daha cıvık olması gerektiğinden süt eklenebilir.
Yapışmaz teflon tavamız ocağa alınır 1-2 damla sıvı yağ damlatılarak peçete yardımıyla tavanın her yeri  yağlanır.
Kızgın tavamızın altını orta harlı ateş seviyesine getirip krep hamurumuzdan tavanın boyutuna göre 1 kepçe dökülerek tersi ile yayarak önlü arkalı pişirilir. 
                          AFİYET OLSUN...