Sayfalar

26 Kasım 2013 Salı

Nişastalı Elmalı Kurabiye

Malzemeler:
Hamuru için:

1 paket margarin
2 su bardağı nişasta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma yozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İç harcı için:
3 orta boy elma
Yarım su bardağı çekilmiş fındık yada ceviz içi
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI:
Soyulup rendelenen elmalar bir tavada şeker ve tarcınla suyu çekilene kadar pişirilir.Altı kapatılıp ceviz ilave edilerek soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri nişasta ve un hariç bir kabda yoğurulur.İlk nişasta sonrada un eklenir. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp merdane ile çay tabağından biraz daha büyük açılır.Resimde görüldüğü gibi iç harçtan eklenip sarılır ve nal şeklinde kıvrılır.180C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.Sıcakken üzerine pudra şekeri serpilip servise hazırlanır. Bir kere deneyin eminimki pişman olmayacaksınız.
AFİYET OLSUN...