Muzlu yaş pasta



MUZLU YAŞ PASTA
MALZEMELER:
Keki için
3 tane oda sıcaklığında yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kakao
1/2 çay bardağı sıcak su
İç kreması içinmalzemeler:
yarım litre süt (500 ml)
1 tepeleme yemek kaşığı un
1 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurta
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
(eğer zamanınız az ise hazır pasta kremasıda kullanabilirsiniz )
Dış kreması:
2 paket toz kremşanti
2 su bardağı süt ve süslemek için kremşanti poşeti,evde bulunan malzemelerden ne varsa örneğin fındık içi,ceviz içi, fıstık içi,muz,çikolata damla
Hazırlanışı:
Kekimizi yapmakla işe başlayalım. İlk önce yumurta ve şekerimizi krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpıyoruz daha sonra sıcak su dışındaki tüm malzemeyi ekliyor ve çırpma işlemine devam ediyoruz. Tüm malzeme birbirine karışıp homojen bir karışım elde ettikten sonra içine suyumuzu alıp 1-2  dakika daha çırpıp dikdörtgen fırın tepsimize yağlı kağıt serip karışımımızı döküyoruz. 175 derecelik ısınmış fırınımıza kekikimizi atıyoruz. Kekimiz çok ince bir tabaka olduğu için çok kabarmaz maksimum 15 dakikada pişer. Kürdanla kontrol ettiğimiz kekimizi fırından alıyoruz.
Şimdi iç kremamıza geçiyoruz. Sütümüzü bir tencereye alıyoruz ve içine yumurtamızı, unumuzu, şekerimizi alıp çırpma telimizle çırpıp ocağımıza alıyoruz.Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz .Kaynadığında içine vanilyamız ve yağımızı atıp kaymak tutmaması için arada karıştırarak ılımaya bırkıyoruz. İç kremamız ılıyıncaya kadar dış kreması için olan kremşantimizi  sütle mikserle kıvamını alana kadar çırpıyoruz. Maksimum 5-6 dakika kadar onuda dinlenmesi için dolaba atıyoruZ.
Soğuyan kekimizi 3 eşit parcaya bölüyoruz . Bir parcayı servis tabağımızın altına alıp sütle az bir şekilde ıslatıyoruz.Islatılan kekimizin üstüne ocakta yaptığımız soğuyan iç kremnın yarısını taşmayacak şekilde döküyoruz üzerine 1 adet muzu dilimliyoruz üstüne 2. parça kekimizi az sütle ıslattıktan sonra yerleştiriyoruz (keklerimizin birleşim yüzlerinin iki parçasınada kremayı bıçakla az bi şekilde sürerseniz daha güzel yapışırlar.). Kalan kremamızıda 2. kata döküyor aynı muz işlemini yapıyoruz. 3. parca kekimizide hafif üstle ıslatıp üste yerleştiriyoruz.
Şimdi dış kremayla pastamızın son haline getiricez. Dolapta soğuyan kremşantimizden 3 yemek kaşığı ayırdıktan sonra kalanını pastamızın üstünü ve yanlarını güzelce bıcakla düzelterek kaplıyoruz. Pürüzsüz olsun diye bıcakla düzlüyoruz. Tüm pasta bembeyaz olunca ayırdığımız kremşantiyi krema aparatına doldurup dilediğimiz ucu seçip desen veriyoruz ben fındık ve çikolata damlasıyla da süsledim. 1-2 saat dolapta dinlerdikten sonra servis yapabilirsiniz.
                                                     AFİYET OLSUN....

Popüler Yayınlar