Muzlu yaş pasta
MUZLU
YAŞ PASTA
MALZEMELER:
Keki için
3 tane oda
sıcaklığında yumurta
3 kahve
fincanı şeker
3 kahve
fincan un
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
1 yemek
kaşığı kakao
1/2 çay
bardağı sıcak su
İç kreması
içinmalzemeler:
yarım litre
süt (500 ml)
1 tepeleme
yemek kaşığı un
1 tepeleme
yemek kaşığı buğday nişastası
1 yumurta
5 yemek
kaşığı şeker
1 paket
vanilya
1 yemek
kaşığı margarin
(eğer
zamanınız az ise hazır pasta kremasıda kullanabilirsiniz )
Dış
kreması:
2 paket toz
kremşanti
2 su
bardağı süt ve süslemek için kremşanti poşeti,evde bulunan malzemelerden ne
varsa örneğin fındık içi,ceviz içi, fıstık içi,muz,çikolata damla
Hazırlanışı:
Kekimizi
yapmakla işe başlayalım. İlk önce yumurta ve şekerimizi krema kıvamına
gelene kadar mikserle çırpıyoruz daha sonra sıcak su dışındaki tüm malzemeyi
ekliyor ve çırpma işlemine devam ediyoruz. Tüm malzeme birbirine karışıp
homojen bir karışım elde ettikten sonra içine suyumuzu alıp 1-2 dakika daha çırpıp dikdörtgen fırın tepsimize
yağlı kağıt serip karışımımızı döküyoruz. 175
derecelik ısınmış fırınımıza kekikimizi atıyoruz. Kekimiz çok ince bir tabaka
olduğu için çok kabarmaz maksimum 15 dakikada pişer. Kürdanla kontrol ettiğimiz
kekimizi fırından alıyoruz.
Şimdi iç
kremamıza geçiyoruz. Sütümüzü bir tencereye alıyoruz ve içine yumurtamızı,
unumuzu, şekerimizi alıp çırpma telimizle çırpıp ocağımıza alıyoruz.Kaynayana
kadar karıştırarak pişiriyoruz .Kaynadığında içine vanilyamız ve yağımızı atıp
kaymak tutmaması için arada karıştırarak ılımaya bırkıyoruz. İç kremamız
ılıyıncaya kadar dış kreması için olan kremşantimizi sütle mikserle kıvamını alana kadar
çırpıyoruz. Maksimum 5-6 dakika kadar onuda dinlenmesi için dolaba atıyoruZ.
Soğuyan
kekimizi 3 eşit parcaya bölüyoruz . Bir parcayı servis tabağımızın altına alıp
sütle az bir şekilde ıslatıyoruz.Islatılan kekimizin üstüne ocakta yaptığımız
soğuyan iç kremnın yarısını taşmayacak şekilde döküyoruz üzerine 1 adet muzu
dilimliyoruz üstüne 2. parça kekimizi az sütle ıslattıktan sonra
yerleştiriyoruz (keklerimizin birleşim yüzlerinin iki parçasınada kremayı
bıçakla az bi şekilde sürerseniz daha güzel yapışırlar.). Kalan kremamızıda 2.
kata döküyor aynı muz işlemini yapıyoruz. 3. parca kekimizide hafif üstle
ıslatıp üste yerleştiriyoruz.
Şimdi dış kremayla pastamızın son haline getiricez.
Dolapta soğuyan kremşantimizden 3 yemek kaşığı ayırdıktan sonra kalanını
pastamızın üstünü ve yanlarını güzelce bıcakla düzelterek kaplıyoruz. Pürüzsüz
olsun diye bıcakla düzlüyoruz. Tüm pasta bembeyaz olunca ayırdığımız kremşantiyi krema aparatına doldurup dilediğimiz ucu seçip desen veriyoruz ben fındık ve çikolata
damlasıyla da süsledim. 1-2 saat dolapta dinlerdikten sonra servis
yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN....