Sayfalar

13 Kasım 2013 Çarşamba

Mercimek köftesi



Malzemeler
2 su bardağı mercimek 
1.5 su bardağı ince bulgur
 1 tatlı kaşığı tuz
1 orta boy kuru soğan
2 çay bardağı zetyin yağı
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası
  1 demet maydanoz
5-6 dal taze soğan
5-6 dal taze sarımsak yoksa 4-5 diş kuru sarımsak
1 çay kaşığı kimyon 
1 tatlı kaşığı pulbiber  
1 çay kaşığı karabiber 

Yapilişi
Mercimeğimizi 1 litre suyla ocağa koyalım ve pişirelim. Çok az suyu kaldığında altı kapatılıp ince bulguru ilave edilip karıştırdıktan sonra kapağı kapatılır,şişmesi için bırakılır. Kuru soğan ince doğranıp tavada zeytin yağ ile pembeleşene kadar kavrulur salçalar ve baharatlarda ilave edilip karıştırdıktan sonra ocaktan alınır.Tenceredeki mercimek ve bulgurumuz  geniş bir kaba dökülüp tavadaki soğanlı karışımımız ve ince doğranmış maydanoz ,taze soğan ,taze sarımsak da ilave edilerek yoğurulur. isteğe göre marul yatağında elle sıkıp servis yapılır. Mükemmel  lezzetli mercimek köftemiz hazır.
AFİYET OLSUN...