Sayfalar

21 Kasım 2013 Perşembe

Mantarlı kiş

Mükemmel tadıyla favori listenizde yer alacak bir tarif...Reyhan kokulu mutfağıma teşekkürler...
Malzemeler:150 gr tereyağ ( oda ısısında),1 yumurta,2 yemek kaşığı yoğurt,1 paket kabartma tozu,3 su bardağı un,yarım tatlı kaşığı tuz.
  Malzemeler geniş bir kap içinde yoğrulur ele yapışmayacak ve de çok sert olmayan bir hamur elde edilir.
  Hamur yağlanmış kelepçeli kalıba döşenir 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Üzeri için:500 gr mantar, 2 adet doğranmış soğan, 1 adet doğranmış kırmızı biber , 2 adet doğranmış yeşil biber, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz istenilen miktarda, yarım tatlı kaşığı kekik.
  Soğan ve biber sıvı yağ ile tavaya alınıp kavrulur.İçerisine mantarlar eklenip  suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir.Tuz ve kekik ilave edilip ocaktan alınır.
  Pişen hamurumuzun üzerine mantarlı harc yerleştirilir.
En üst:1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir, 1 yumurta, 1 paket krema.
  Tüm malzemler bir kase içinde karıştırılır mantarlı harç serili hamurun üzerine dökülür.
Fırında üzeri kızarana kadar bekletilip sıcak servis yapılır.
  
                               
                           AFİYET OLSUN...