Sayfalar

14 Kasım 2013 Perşembe

Mantar Kurabiye



Mantar kurabiyesi,aniden gelen misafirler için hemen zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir ikram çeşididir.

Malzemeler:
1 paket margarin yada 250 gr tereyağ(oda sıcaklığında)
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Alabildiği kadar un ( 4,5 -5 bardak )
Üzeri için 1 çay bardağıpudra şekeri

Hazırlanışı:
Katı yağ , sıvı yağ ve pudra şekeri krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
Nişasta ve unda eklenip hamur iyice yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizin içinde yuvarlayıp kakaoya batırılmış kapak ile hamurun ortasına hafif bastırılınır .
Yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirdiğimiz hamurları 150 derece ısıdaki fırınımızda beyaz kalacak şekilde pişirip üzerine pudra şekeri serperek servise hazırlanır.

                                          AFİYET OLSUN...