Sayfalar

25 Kasım 2013 Pazartesi

Arpa Şehriyeli Pilav

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
1,5 çorba kaşığı tereyağ
4 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2-3 damla limon
Tuz
Hazırlanışı
Tereyağ pilav tenceresinde eritilir hafif kızdırılır karartmadan, şehriyeler rengi değişene kadar kavrulur.Kavrulan şehriyelerin üzerine yıkanıp suyu süzülmüş pirinç eklenerek kavurmaya devam edilir 2-3 dk daha kavrulan pirince sıcak su eklenir.
Sıcak su eklendikten sonra sıvı yağı,tuzu ve limonu eklenerek kapağı kapatılır.
Suyunu çekene kadar orta harlı ateşte pişirilir.
Suyu gözle görülmeyecek kadar azaldığında ocak en kısık ayara getirilerek 3-4 dk daha pişirilir.
Ocaktan alınan pilav kapağı açılmadan en az 10 dk dinlendirilir.
Sıcak servis ile sunum yapılır.
AFİYET OLSUN...