Sayfalar

23 Kasım 2013 Cumartesi

Kıymalı kapalı pide tarifi



Hamuru için malzemeler
1 yumurta
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 paket instant maya
Aldığı kadar un ( ele yapışmayan , kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde etmek için 6-6,5 su bardağı kullandım )
Yarım tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi 
500 gr kıyma
1/2 demet maydanoz
2 orta boy kuru soğan
Tuz,karabiber,pulbiber
4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ


Hazırlanışı:
Yoğurma kabına 1 su bardağı un,tuz,maya eklenerek karıştırılır.
Karışımın üzerine hamur için gerekli olan malzemeler eklenir yoğurmaya başlanır.
Un yavaş yavaş eklenerek kıvamı tutturana kadar yoğrulur.
Hamur kulak memesinden biraz daha katı hale gelince mayasının gelmesi için üzeri örtülüp en az 30 dk bekletilir.

Tavada yağ kızdırılıp soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kıymada eklenip suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Tuz ve baharatları ilave edilip soğuması için ocaktan alınır.
Soğuyan iç malzemesine ince kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.

Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp un yardımıyla resimdeki gibi istenilen uzunlukta merdaneyle açılır.
Hamurun ortasına iç malzemesi boydan boya konulup iki yanları ortada sıkılarak yapıştırılır.

Yağlı kağıt serili tepsiye pideler dizilip üzerine yumurta ve yağ karışımı sürülür.
180 dereceli önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN...