Kıymalı çörek


Malzemeler:5 su bardağı un,1.5 su bardağı süt,1 su bardağı su,1 yumurta,1 yemek kaşığı susuz kısmından yoğurt,1 tatlı kaşığı tuz,2 tatlı kaşığı şeker,yarım su bardağı sıvı yağ,1 paket instant maya ,un hamurun kıvamına göre arttırılabilinir kulak memesi kıvamını yakalamak için.
İç malzemesi:Kıyma,domates,soğan,sivri biber ( ince kıyılmış hepside),tuz ve istenilen baharatlar.
Hazırlanışı:Genişçe bir kapta hamurumuz için gerekli tüm malzemeler kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur mayalanması için oda sıcaklığında sarılıp en az yarım saat bekletilir.
Hamur mayalanırken iç malzemesi hazırlanmaya başlanır tavada sıvı yağ ile soğanımız pembeleşinceye kadar kavrulur ardından biberimiz eklenip kavurmaya devam edilinir kıyma ve domates baharatlarda katılıp suyunu salıp çekene kadar pişirilinir.
Hazır hale gelmiş hamur 2 eşit parçaya bölünüp tezgah üzerinde kullanılacak tepsi boyutunda merdane ile unlanarak açılır yağlı kağıt serili tepsiye serilir.Üzerine kıymalı harç yayılarak diğer hamurumuzu aynı şekilde açıp harcımızın üzerini kapatıp bıçak ile artı şeklinde ortasından üst kattaki hamuru keselim içinin daha güzel pişmesi için.
Üzerine 1 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvıyağ sürülüp 180 dereceye ayarlanmış fırınımızda pişirilir.


                                                 AFİYET OLSUN...

Popüler Yayınlar