Sayfalar

20 Kasım 2013 Çarşamba

Kuru fasulye

Malzemeler:
3 su bardağı 1 gün önceden ıslatılmış fasulye
200 gr kuşbaşı doğranmış dana eti
1 adet orta boy küp küp doğranmış soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıcak su

Hazırlanışı:
Tencerede yağ kızdırılıp soğanlarımızı pembeleşene kadar kavuralım.
Etimizi de ilave edip iyice kavuralım suyunu salıp çekene kadar.
Salça tuz ve kimyon da eklenip 2 dk daha kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyip bir kaç kez kaşıkla alt üst edelim.
Sıcak suyu ilave edelim(fasulyelerin üzerini geçmeden aralarından görünmesi yeterli tabiki fasulye yeni mahsulse)
Düdüklü tencerede önce harlı sonra kısık ateşte 15 dk pişmesi yeterli olacaktır.
Normal tencerede suyu azaldıkça takviye yaparak tanelerin yumuşaklığı ara ara kontrol edilerek pişirilir.Yemeğimiz piştikten sonra ocaktan alınır tereyağ eklenir yağ yemeğin sıcaklığı ile erir karıştırdıktan sonra,Sıcak servis yapılır.

                                     AFİYET OLSUN...