Sayfalar

16 Kasım 2013 Cumartesi

KURU DOLMA



ilk  önce kuru patlıcan ve dolmalık biberlerimiz bir tencerede sıcak suyla buluşturulup 5 dakika ocakta kaynatılır taki biber ve patlıcanımız yumuşayıncaya kadar.Soğan, maydanoz, domates, salçalar, baharatlar, limontuzu ve yağ bir kapta yoğurulur iyice özdeşleşir bütün malzemeler. Yıkanmış ve süzülmüş pirinç de harcın içine konulur ve yoğurulur. Yumuşatılmış biber ve patlıcanlarımız bu harcla çok sıkışık olmamak kaydıyla  doldurulur ve dolmaların ağzı bir araya getirilerek  elle bastırılıp kapatılıp tencereye yerlestirilir  doldurma işlemimiz bitince tenceremizin üzerine bir tabak yerleştirilerek üstü gecene kadar sıcak su dökerek pişirmeye alınır. Kaynayıncaya kadar harlı ateste kaynadıktan sonra kısık ateste pişene kadar ve suyunu cekene kadar pişirlir.

                                                            AFİYET OLSUN..