Sayfalar

18 Kasım 2013 Pazartesi

Kolay tava böreği

MALZEMELER:
3 adet hazır yufka
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
1 büyük boy patates
Yarım parmak sucuk(minik küpler halinde doğranmış)
5-6 dal maydanoz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Kızartmak için 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:
Sucukları sıvı yağda pişirip içine ezilmiş patates, baharatlar ve doğranmış maydanoz eklenip karıştılır,soğumaya bırakılır.
Büyük bir kızartma tavasına yağ dökülüp tek parça yufka yanlardan dışa taşacak şekilde yerleştirilir.Süt ve sıvıyağ karıştırılıp her kata fırçayla bol bol sürülür.Diğer katlarda yufka tek parça değilde elle tava büyüklüğünde parçalanarak döşenir.Orta kata iç harç yayılır ve kalan yufkalar bitene kadar döşeme işlemine devam edilir, tıpkı klasik tepsi böreği gibi.En son yanlardan taşan yufkalar bohça gibi en üste katlanır.Tava ısınana kadar harlı daha sonra kısık ateşte iki tarafıda kızartılır.Peynirli,lorlu,kıymalı ve ıspanaklı harçlarlada çok güzel oluyor.Kahvaltı ve ani misafirlere pratik bir börek.

AFİYET OLSUN...