Sayfalar

5 Kasım 2013 Salı

Kokoş Lokum olmazzz böyle bir tat






















Malzemeler:
1 lt Süt
1 Su Bardağı Un
8 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Paket Vanilya
arzuya göre 2 Yemek Kaşığı Kakao (bence kar beyazı daha güzel görünüyor)
istenilen şekilde bardak (ben ince uzun su bardağı kullandım)

Üzeri için:
Badem, fındık, ceviz (hangisini tercih ederseniz)
Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Malzemelerin tümü tencereye eklenir ve  orta ateşte pişirilir. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca altı kısılır göz göz olana kadar bir kaç dakika pişirilir. Pişme işlemi bittikten sonra mikserle 10 dakika yüksek devirde çırpılır. Bu çok önemli bardaklar ile keseceğimiz için bardaktan ayrılmasını sağlıyor. Bardaktan kolaylıkla çıkması için. bardakların içini ıslatalım ve karışımı  bardakların içine doldurup, üzerini aluminyum folyo ile kapatalım. Buzdolabında 24 saat dinlendirelim.ertesi gün bıçak yardımıyla kenarlarından yavaşça sütun seklinde çıkarıp halka halka keselim. Hindistan cevizine batırıp üzerini istediğimiz kuru yemişlerle süsleyelim. Mükemmel bir tat hemen denemenizi tavsiye ederim.elif arkadaşıma da tarif için teşekkür ederim :)
AFIYET OLSUN. ..