Sayfalar

16 Kasım 2013 Cumartesi

Klasik kek


Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Sıvı yağ ve süt eklenip çırpılmaya devam edilir.
Vanilya ve unun yarısı eklenip 1 dakika daha çırpılıp en son kalan un da katılıp çırpıldıktan sonra kabartma tozu eklenip çok çırpmadan karışımın içinde kaybolduğunu görerek çırpmayı sonlandırırız.Hamurun 1 çay bardağı kadar kısmını kakaoyla karıştırıp sadece tadını alıyım diyerek kalıbın içinde gezdirdim.
Yağlanmış kalıbımıza hamurumuzu gezdirerek eşit şekilde boşaltıp 170 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda pişirilir.Kürdan yardımıyla içi kontrol edildikten sonra fırından alınır.


                            AFİYET OLSUN...