Sayfalar

27 Kasım 2013 Çarşamba

Kek Kalıbında Yalancı Su Böreği


Malzemeler
5 adet yufka 
300 gr lor veya beyaz peynir 
1/2 demet maydanoz

 Sosu için
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 şişe (200 ml) soda
1 yumurta

Yapımı
Öncelikle sos için gerekli olan malzemeler bir kap içinde çırpılır.
Kek kalıbı yağlanır ve ilk yufka kalıbın içine serilir ortası açılmadan.
2.yufka ikiye bölünür her parça sosa batırılıp çepe çevre kalıba serilir.İlk yufka soslanmayacak.
Peynir ve maydanozla hazırlanmış iç malzemesi 2.yufka serildikten sonra üzerine serpilir.
3.yufkada aynen sosa batırılıp serildikten sonra iç malzemesi serpilir.
Bu şekilde 4 yufka sırası ile kalıba döşendikten sonra kalıbın ortasındaki yufka açılır kalıp şekli görülür.
En alttaki serili yufka iç görüntüsünü tamamen kapatacak şekilde katlanarak kalıp içindeki görüntü bir bütün olur.
Sostan kalan böreğin üzerine dökülür ertesi güne kadar buzdolabında bekletilir.
Ertesi gün 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...