Sayfalar

13 Kasım 2013 Çarşamba

Kek kalıbında poğaça


Farklı görünümü ve lezzeti enfes bir poğaça tarifi ...

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 su bardağı süt (ılık )
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya 

İç mazlemesi:
Sucuk,biber,domates ( küp küp doğranmış )

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabımıza tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım süt ve un takviyesi kıvam için gerekebilir.
Yoğrulan hamurumuzu mayalanıp hacminin 2 katı olana kadar oda sıcaklığında üzerini örtüp bekletelim.
Kabaran hamurumuzdan ellerimizi yağlayıp yumurta büyüklüğünde bezeler alıp tezgah üzerinde avuç içi kadar açıp iç malzemesini ekleyip kapatalım.
Yağladığımız kek kalıbına kat yerleri üste gelecek şekilde yerleştirelim fırça yardımıyla yumurta ve süt karışımıda sürerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırınımızda kızarana kadar pişirelim.

 Denemeyen pişman olur diyerek poğaçamız hazır...
AFİYET OLSUN...