Sayfalar

30 Kasım 2013 Cumartesi

Kazandibi Tatlısı


Olmazsa olmazım sütlü tatlılar yapması ayrı zevk yemesi ayrı zevk sizlerde sütlü tatlılar dan yanaysanız benim gibi bu pratik tarifimi kaçırmayın üzerinin yakımımı hiç endişe etmeyin onunda kolayı icat edildi :)

Malzemeler
1.5 litre süt
18 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta ( mısır yada buğday farketmez)
1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
Yapımı
Tencerede soğuk sütün içine yağhariç tüm malzemeler konur.
Karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Ateşten indirildikten sonra margarin ilave edilip mikserle yaklaşık 10 dk çırpılır.
Fırın tepsisinin içi margarinle yağlanır pişen muhallebi eşit şekilde dökülür.
Harlı ateşte her yeri çevrilerek kenarlarından kızardığını görene kadar yakılır.
Ben bu şekilde yaptım veya kuru ve geniş bir tepside 3 yemek kaşığı şeker yakılır.
Muhallebi üzerine dökülür soğuyunca ters çevrilerek dilimlenerek servis yapılır.
Kazandibi tatlımız hazır.
AFİYET OLSUN...