Sayfalar

17 Kasım 2013 Pazar

KARNIYARIK BÖREK

MALZEMELER:
2 adet yufka
150 gr kıyma yada küçük doğranmış parça et
1 adet küçük boy soğan
1 kase hazır garnitür
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığından az karabiber
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıvı yağ
YUFKALARI SOSLAMAK İÇİN:
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
üzeri için bir yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
İlk önce içimizi hazırlıyoruz. Etimizi  bir tavaya alıyoruz ve suyunu bırakıp çekene kadar ateşte pişiriyoruz.Suyunu çeken etimize  yağımızı ekleyip küçük doğranmış soğanlarımızı ilave ediyoruz.Soğanla et pişdikten sonra salçamızı koyuyor ve garnitürlerimizi ekliyoruz.En son bahartalarımızıda ekleyip tavamızı ateşten alıyoruz. 1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı sıvı yağı karıştırup zeminimize serdiğimiz yufkanın her yanına sürüyoruz.Soslanmış yufkamızı 8  eşit parcaya bölüyoruz.Parçaların üstüne iç malzememizden 1 yemek kaşığı koyup kalın sigara böreği şeklinde sarıyoruz, sarma işlemi bittiğinde tepsiye aldığımız börekleri bıçak yardımıyla ortalarını kesiyoruz(bıçağı dibine kadar batırmıyoruz iç malzemeye geldiği yere kadar).üstüne yumurta sarısı sürüp çörek otu serpip 200 derecelik fırınımıza atıyor ve kızarana kadar pişiriyoruz.Dileyenler  kestiğimiz yerlere kaşar dilimide koyabilirler çok lezzetli  oluyor. Sevdiklerinize ikram edeceğiniz çıtır çıtır bir börek
AFİYET OLSUN...