Sayfalar

27 Kasım 2013 Çarşamba

Kabak Tatlısı

Malzemeler
2 kilo kabak ( kabukları soyulmuş,çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı
Temizlenip dilimlenmiş kabaklar genişçe bir tencereye sıra sıra dizilir üzerine şeker serpilir,ikinci katı dizilir yine üzerine şeker serpilir bu şekilde kabaklar bitene kadar dizilir.
1 gece boyunca oda sıcaklığında tencerenin kapağı kapalı olarak bekletilir,sabaha kadar iyice sulanan kabak hiç su eklemeden kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilir.
(içerisine pişerken 1 çay kaşığı karbonat atılırsa rengi çok hoş oluyor vede kabaklar dağılmıyor)
Üzerine ceviz serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN...