Sayfalar

17 Kasım 2013 Pazar

Ispanaklı gül böreği

MALZEMELER:
4 adet hazır yufka
1 su bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Çörek otu
İç harcı için:
Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
200 gr kıyma
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı pulbibiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
İç malzemesini hazırlamak için ıspanakları ince ince doğrayın.Bir tavaya soğanları yemeklik şeklinde doğrayıp yağını ilave edin ve ocakta kavurun.Soğanlara kıymayıda ilave edin. Kıymanın rengi dönünce salçasını ve ıspanakları ekleyip ıspanak suyunu salıp çekene kadar kavurun.En son tuz ve baharatlarını ekleyin ve soğumaya bırakın.
Bir kasede süt ve yağı karıştırın.Yufkaların herbirini ortadan ikiye kesip sonra tekrar ortadan ikiye keserek 4 eşit üçgen elde edin. Toplamda 16 adet üçgen yufkanız olacak.Yufkaların üzerine bir fırça yardımı ile hazırladığınız süt-yağ karışımından sürün ve geniş kısmına harcımızdan koyarak sarın. Böylelikle ince bir rulo elde etmiş olursunuz. Sonra bu ruloyu bir ucundan içe doğru kıvırarak sarın ve ucunu yine süt-yağ karışımına batırırarak yapıştırın. Tüm yufkalar için aynı işlemi gerçekleştirin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine börekleri yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.180C ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...