Sayfalar

11 Kasım 2013 Pazartesi

Islak kurabiye


Malzemeler: 
1 paket oda sıcaklığında margarin
5 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Alabildiği kadar un 

Islatmak için:
2 su bardağı su 
1 su bardağı şeker

Üzeri için :
Hindistan cevizi

Hazırlanışı : Fırınımızı 160 dereceye getiriyoruz fırın ısınırken bizde kurabiye hamurunu yoğurmaya geçelim , bir kap içinde un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri yoğuralım karışım krem kıvamına gelince unu azar azar ilave ediyoruz kıvam kulak memesi kıvamına gelince biraz daha un ekleyelim yarım çay bardağı yeterli olacaktır en son kabartma tozunu da ekleyip yağlı kağıt serili tepsimize dizip pişmesi için fırana veriyoruz.
 Kurabiyelerimiz pişerken bir kap içinde şeker ve suyu karıştırıyoruz ara ara karıştıralım şekerin erimesi için.
 Fırından çıkan sıcak kurabiyelerimizi hazırladığımız şekerli suya batırıp iyice ıslandıktan sonra hindistan cevizine batırıyoruz.Servis tabağımıza yerleştirdiğimiz kurabiyeler soğuduktan sonra ikram edilir...
                             AFİYET OLSUN...