Sayfalar

26 Kasım 2013 Salı

İçli Köfte

Malzemeler hamur için: 
4 su bardaği köftelik bulgur
1.5 su bardagi kaynamış su
1 yemek kasığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
500 gr kıyma
3 tane büyük boy soğan
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı bıçakla kıyılmış ceviz
Kızartmak için bol sıvıyağ




HAZIRLANIŞI:
İlk önce iç malzeme hazırlanır ve soğutulur.Kıymamızı harlı ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz.Suyunu çektiğinde yağını ilave edip çok ince doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz.soğanlar tamamen piştiğinde salçasını ve baharatlarını ekliyoruz. Maydanoz ve cevizleride ekleyip kıymanın yağları donana kadar sogumaya bırakıyoruz.Bulgurumuzu kaynar suyla ıslatıyoruz.Üzerini kapatarak şişmesini bekliyoruz. Şişen bulgurlarımızı rondoda yada kıyma makinesinde çekiyoruz.bugurumuz hamur gibi olduğunda içine salça, yumurta ve unumuzu ilave edip su ekleyerek yoğuruyoruz.Elimizle kopartıp oyulma kıvamına geldiğinde yoğurma işlemini bitiriyor yarım saat kadar hamurumuzu dinlendiriyoruz.
 Evet en önemli yere şekil vermeye geldi sıra.Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmaklarımızla bardak gibi şekil verdiğimiz hamura iç malzemeden doldurup resimdeki gibi kapatıyoruz.Hamur ve iç malzeme bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.İçli köftelerimizi ocakta kaynayan yağa atıyor ve kızartıyoruz.Sıcak sıcak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN...