Sayfalar

24 Kasım 2013 Pazar

HAŞHAŞLI AÇMA




MALZEMELER:
2 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İçerisi için haşhaş ezmesi
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Çörek otu
HAZIRLANIMI:
Ilık suda maya ve şeker kabartılır.Kabaran maya ve bütün  malzemeler yoğurulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır ve mayalanması için en az 30 dakika üzeri örtülerek bekletilir.
Mayalanan hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp elle acılır ve içerisine haşhaş konulup resimdeki gibi kıvrılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilir.180C lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Dilerseniz pişen açmaları buzluğa atıp fırında yada mikrodalgada ısıtabilirsiniz.
            AFİYET OLSUN...