Sayfalar

17 Kasım 2013 Pazar

Hasan paşa köfte

MALZEMELER:
Köfte için
500 gr. kıyma
1 adet soğan
1/2 den daha az maydanoz
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
2 orta boy patates
1.5 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
Rende kaşar

HAZIRLANIŞI:
Patatesleri soyup, haşlayın ve püre haline getirin. Tencerede tereyağını eritin. Patatesleri ilave edin.  Sütü karıştıra karıştıra ilave edin. En son tuzunu koyup püre haline getirin.Köfte için  malzemelerin tamamını yoğurun. Harçtan cevizden iri parçalar koparıp ortası çukur köfteler hazırlayın. Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üstüne 2 yemek kaşığı sıvıyağ gezdirin. 200C fırında 15-20 dakika pişirin.Fırından çıkarıp açtığınız köftedeki çukurlara 2 tatlı kaşığı püre yerleştirin.Pürelerin üzerinede rende kaşar peyniri serpin.  Salça ve suyla sos hazırlayın köftelerin üzerine gezdirerek dökün.Yine fırına koyup rende kaşar pembeleşene dek pişirin.Yanında pilav ve salatalayla harika bir akşam yemeği menüsü.
AFİYET OLSUN...