Fırında nar gibi kızarmış tavuk


   Kızartılmış tavuk oldum olası haşlamadan daha cazip gelmiştir bana her zaman yaparken aklıma komşumun küçük kızı gelir,küçük derken ciddi ciddi küçüktü ilkokula gidiyordu çaya gitmiştim onlara biz mutfakta sohbet ederken annesiyle o sandalyenin üstüne çıkmış tavuk için hazırlık yapıyordu çok hoşuma giderek izlerken ufaklığı unutup malzemelerine takıldım tabi bir yandan da beynim kayıt yapıyordu :)
  Yaptı etti attı fırına neyse bekleyip görücez bakalım ne çıkıcak fırından derken işte bu enfes tavuk çıktı helal olsun ufaklığa yıllardır yaparım her yaptığımda anarım çok beğenerek yeriz misafirlerimde her defasında dışardan aldım sanır.
  Tarife geçiyim sizlerde muhakak deneyin küçük kızın tavuk tarifini :)
                                     Malzemeler : 2 yemek kaşığı un
                                                         1 adet tavuk bulyon
                                                         2 çay kaşığı tuz
                                                         Fırın pişirme poşeti
İşte hepsi bu...
                                    Hazırlanışı : Bir kase içinde unumuzu,ezilip ufalanmış bulyonumuzu,tuzumuzu karıştıralım...Tavuğumuzun yağlı kısımlarını kesip atalım yeterince sulanıcak pişerken birde yağ karışıp ağır bir tat olmasın , yağlarını temizlediğimiz tavuğumuzu yıkayalım...Suyunu biraz süzdürüp ıslakken hazırladığımız un karışımına bulayalım unun sürülmedik yeri kalmasın tavuk üstünde..
    Fırın poşetimize koyup poşetin ağzını kilitleyelim önceden ısıtılmış 180 derece ısıdaki fırınımızda pişirelim üstü kızardığı zaman fırın ayarımızı 150 dereceye düşürelim içinin çiğ kalmadan iyice pişmesini bekliyelim piştiğini üzerine kaşığın tersiyle bastırdığımızda esnemesinden anlayabiliriz...İşte hepsi buuuuuuuu :)

   AFİYET OLSUN...

Popüler Yayınlar